ÇANAKKALE ZAFERİ İÇİN BESTECİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Zaferi İçin Besteci Buluşması Gerçekleşti

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve konservatuvarımız ortaklığı ile “Çanakkale Zaferi Kahramanlık Hikayeleri Besteleri-10 Hikaye 10 Saz 10 Besteci” ve “Çanakkale Konulu Çocuk Şarkıları” projeleri için besteci ve jüri üyeleri Çanakkale’de buluştu.

Çanakkale Zaferi’nde yaşanmış kahramanlık hikayelerini müzik dili ile anlatabilmek, zaferi betimleyen eserleri müzik kültürümüze kazandırmak, Çanakkale’yi ve Çanakkale Zaferini ülke genelinde tanıtmak olan  projeler  için; Proje danışmanları iki değerli Çanakkale’li müzik insanı Cihat Aşkın ve Ersin Antep’in yanı sıra; bestecilerimiz Can Aksel Akın, Eray Altınbüken, Gizem Alever, Hasan Barış Gemici, Hasan Uçarsu, Mesruh Savaş, Oğuzhan Balcı, Yusuf İzzettin Mesçi, Salih Aydoğan Çanakkale’ye geldiler.

Tolga Taviş ve Evrim Demirel ise bir sonraki buluşmada aramızda olacaklar.

Proje tanışma ve bilgi edinme yemeğine; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı sayın İsmail Kaşdemir, rektör yardımcımız sayın Prof. Dr. Okhan Akdur genel sekreterimiz sayın Ayhan Monus’un yanı sıra konservatuvar eğitimcileri ve alan başkanlığı personeli katıldı.