Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Devlet Konservatuarı

Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat Konservatuarımızı Ziyaret Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sedat Murat ve Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Okhan Akdur 22 kasım 2022 Çarşamba Günü Konservatuarımızı ziyaret etti.

Konservartuar müdürümüz Prof. Dr. Uğur Türkmen, müdür yardımcılarımız Doç. Bahadır Çokamay, Öğr. Gör. Barış Karabulut ve konservatuvar sekreterimiz Figen Karakaya tarafından karşılanan rektörümüze konservatuarımızın fiziki imkanları ile araç gereç donanımları hakkında bilgi verildi. 

Rektörümüz Akademik ve idari personeli ile odalarında görüştü. 

Erasmus akademik personel değişimi kapsamında Sofya konservatuarını temsilen konservatuarımızda misafir olarak bulunan Prof. Ivelina Ivancheva ve Natalia Krachanova’nın atölye çalışmasına katıldı. Öğrencilerimizden atölye çalışması hakkında bilgi aldı. 

Doç. Bahadır Çokamay şefliğinde konservatuar öğrenci orkestramızı ve yarı zamanlı sertifika flüt öğrencimiz Defne Eroğlu'nu da dinleyen rektörümüze öğrencilerimiz tarafından çiçek takdim edildi. 

Kısa dinletiye Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir de katıldı. Kaşdemir; konservatuarın Çanakkale için önemine değindi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat daha sonra öğrencilerimizle konservatuarımız hakkındaki düşüncelerini paylaştı ve öğrencilerimizin görüşlerini dinledi. 

Ziyaretin son bölümünde ise akademik ve idari personelimizle buluştu. Konservatuarın dünü, bugünü ve yarınına yönelik güzel ve verimli bir buluşma gerçekleşti.

Değerli ziyaretleri için Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Sedat Murat'a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Okhan Akdur'a ve Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir'e teşekkürlerimizi sunarız.