Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Devlet Konservatuarı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası Kuruldu

Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde kurulan Senfoni Orkestrasını izledi.

Senfoni Orkestrası prova gösterisini; Vali İlhami AKTAŞ'ın yanı sıra, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin KANTEN ile Prof. Dr. Orhan AKDUR, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN izledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrasının seslendirdiği eserleri dinleyen Vali İlhami AKTAŞ, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN’den, Şef Bahadır ÇOKAMAY yönetiminde toplam 41 eğitimci ve öğrenci ile farklı üniversitelerin sanatçılarının desteği ile kurulduğunu, orkestranın bölge senfoni olarak kurumsallaşması çalışmaları ise devam ettiğini ve ilk konserini Troya Festivalinde gerçekleştireceği bilgisini aldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası sanatçıları ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali İlhami AKTAŞ, Senfoni Orkestrasının kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.