Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Devlet Konservatuarı

Çanakkale Kahramanlık Hikayeleri 10 Hikaye 10 Beste Projesi Gerçekleştirildi

Çanakkale Zaferi Kahramanlık Hikayeleri

10 Hikaye 10 Beste Projesi kapsamında, ülkemizin tanınmış bestecileri tarafından yazılmış eserler, başarılı icracılar tarafından 22 Eylül 2022 Perşembe akşamı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Okhan Akdur, Prof. Dr. Sayın Pelin Kanten'in, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir ve Tarihi Alan Başkanı yardımcısı Sayın Zülküf Memiş'in katılımı ile ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde ilk kez seslendirdi. 

Çanakkale Halkı'nın yoğun katılımı ile gerçekleşen projenin; yürütücülüğünü Uğur Türkmen, danışmanlıklarını ise Cihat Aşkın ve Ersin Antep gerçekleştirmiştir. Hasan Uçarsu, Oğuzhan Balcı, Tolga Taviş, Mesruh Savaş, Evrim Demirel, Eray Altınbüken, Yusuf İzeddin Mesçi, Hasan Barış Gemici, Gizem Alever, Can Aksel Akın besteci olarak yer aldığı projede; Ayşegül Kostak Toksoy, Hasan Vapur, Cihat Aşkın, Eyüpcan Açıkpazu, Gökhan Aybulus, Göknil Bişek Özdemir, Hatice Doğan Sevinç, Sarper Eroğlu, Dilbağ Tokay ve Kahraman Şeref icracı olarak yer almıştır. 

Çanakkale Valiliğine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na ve Kültür Bakanlığı'na projeye olan destekleri için çok teşekkür ederiz.