Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Devlet Konservatuarı

12. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu Gerçekleştirildi

 

12.si düzenlenen, "Müzik ve İklim" Temalı Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu 9 Haziran 2022 Perşembe Günü; saat 10:00'da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde;

Kütahya Valisi Sayın Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Alim Işık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Erkan Tarhan, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Kazım Uysal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Uğur Türkmen, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü ve Sempozyum Bilim Kurulu başkanı Prof. Lilian Maria Tonella Tüzün, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Çağhan Adar, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Sayın Mustafa Demir, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Sayın Mustafa Kemal Altınsoy, Hisarlı Ahmet’in oğlu, TRT sanatçısı ve Yüksek Mimar Sayın Mustafa Hisarlı, Sempozyum sponsorlarından Sayın Nihat Delen ve Sayın Rafet Onur Kırdar'ın, Kütahya yerel sanatçılarının ve ilgililerin ve basının yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Protokol konuşmalarının ardından öğleden sonra 3 farklı amfide ikişerli oturumlar şeklinde katılımcılar bildirilerini sundu. Sempozyum başlangıcından itibaren 4 gün boyunca yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı konser verdi ve çeşitli sergiler gerçekleştirildi. Kütahya Güzel Sanatlar Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet konservatuarı ve paydaş kurumların desteği ile düzenlenen sempozyum yoğun ilgi gördü. İki gün yüzyüze iki gün çevrimiçi olarak gerçekleşen sempozyum 12 Haziran 2022'de kapanış toplantısı ile sona erdi.