Beste Projesi

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUARI

“ÇANAKKALE ZAFERİ KAHRAMANLIK HİKAYELERİ 10 HİKAYE 10 BESTE” PROJESİ

Amaç

Projenin amacı; Çanakkale Zaferi’nde yaşanmış kahramanlık hikayelerini müzik dili ile anlatabilmek, zaferi betimleyen eserleri müzik kültürümüze kazandırmak, Çanakkale’yi ve Çanakkale Zaferini ülke genelinde tanıtmaktır.

Konu

Proje kapsamında bestelenecek eserler; Çanakkale Savaşlarında yaşanmış kahramanlık hikayeleri konusunu içermeli ve eser adı “yaşanmış kahramanlık hikayesi” ile ilgili olmalıdır.

Proje İçeriği

- Eserler herhangi bir çalgı için “solo” veya oda müziği (duo-trio-kuartet) için yazılabilecektir.

• Eserler sözsüz olacaktır.
  • Eserlerin süresi 4 (dört) dakikadan kısa, 7 (yedi) dakikadan uzun olmayacaktır.
  • Eserler daha önce yayınlanmamış ve tümü veya bir bölümü herhangi bir amaçla kullanılmamış olmalıdır.
  • Eserler kitap olarak yayınlanacak ve mesleki müzik eğitimi verilen kurumlara yollanacaktır.
  • Eserlerin stüdyo kayıtları yapılacak ve dijital platformlarda yayınlanacaktır.

Onur Kurulu

İlhami Aktaş                          Çanakkale Valisi

Sedat Murat                          Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü

İsmail Kaşdemir                   Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı