Akademik Orkestra

ÇANAKKALE AKADEMİK ORKESTRASI

Orkestra Şefi ve  Orkestra Müdürü:  Doç. Bahadır ÇOKAMAY

Orkestranın amacı;

Üniversitemize, Çanakkale ili ve bölgesine ulusal ve evrensel nitelikte müzikler icra ederek katkıda bulunmaktır.

Bu amaç doğrultusunda orkestramız;

Yurt içinde ve dışında düzenli konserler gerçekleştirecek, Bu konserler yoluyla; üniversite öğrencileri, çalışanları ve Çanakkale halkını ulusal ve evrensel çoksesli müziğin önemli eserleriyle buluşturacak, Yeni ve özgün eserleri müzik kültürümüze kazandıracak,

Ulusal ve uluslararası sanatçılar, topluluklar, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak. seçki ve önemli festivallerde konserler verecektir.

Konservatuarımız sanatçıları yanında ülkemizin seçkin müzik kurumlarında görev yapan sanatçılarla güçlenen orkestranın daimi şefliğini dünyaca ünlü keman sanatçımız Prof. Dr. Cihat AŞKIN üstlenecektir.

Üniversitemiz rektörü sayın Prof. Dr. Sedat Murat’ın destekleriyle kurumsallaşma çalışmalarını sonuçlandıran orkestramız 2022-2023 eğitim öğretim yılında dört konser gerçekleştirecektir.

Orkestranın ülke müzik kültürüne hizmet edeceği inancıyla…

Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN

Devlet Konservatuarı Müdürü