"Senfonik Sohbetler" Etkinliğinde Prof. Rengim GÖKMEN Konuk Olarak Yer Aldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı, "Senfonik Sohbetler" başlıklı etkinlik serisinin başlangıcını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi ve Orkestra Şefi Prof.Rengim GÖKMEN ile yaptı. "Müziğin Kültürel Gelişimi, Uluslararası Sanat Müziği, Türkiye'deki Müzik Türleri ve Çoksesli Müziğin Gelişimi, Atatürk'ün Müzik Politikaları, Orkestra, Orkestra İcracılığı ve Orkestra Şefliği" gibi geniş bir konu yelpazesinde geçen etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. Moderatörlüğünü Dr.Üyesi Bahadır Çokamay'ın yaptığı etkinlikte, Devlet Konservatuarı Müdürü Dr.Öğr.Üyesi H.Yılmaz Küçüköncü, BESOM adına (aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi görevini sürdüren) Cemi'i Can Deliorman olmak üzere, akademik ve idari personelin yani sıra öğrenci ve müzisyenlerden oluşan yoğun bir katılımcı grubu hazır bulundu. BESOM'un katkılarıyla yapılan etkinlik, karşılıklı işbirliklerin devam etmesi dilekleriyle son buldu.